Contact   |   Over ons   |   Veelgestelde vragen   |   Nieuws

Maandelijks opzegbare sim only abonnementen

Doorgaans zit je met een telefoonabonnement vast aan een contract van één of twee jaar. Mocht je bij het overstappen naar een nieuwe provider niet tevreden zijn met hun diensten, dan is er vrij weinig wat je hieraan kunt doen. Gelukkig bestaan er ook maandelijks opzegbare sim only abonnementen. Daarbij komt kijken dat providers met elkaar concurreren en regelmatig met mooie aanbiedingen komen. Een groot voordeel is dat je op ieder moment kunt overstappen naar een andere provider. Op deze pagina lees je welke providers dit aanbieden en hoeveel extra kosten ze hiervoor in rekening brengen. We kunnen al verklappen dat dit een stuk goedkoper is dan veel mensen denken.

Met de gebruiksvriendelijke vergelijkingstool op Simonlyaanbieders.nl kun je eenvoudig filteren op contractduur. Hierdoor kun je dus in één overzicht zien welke sim only abonnementen voor jou geschikt zijn.

Is mijn sim only maandelijks opzegbaar?

Heb je al een sim only abonnement en wil je weten of je bij je huidige provider maandelijks kunt opzeggen? Dit kun je terugvinden in het contract of opvragen bij de provider. Ook kun je inloggen op de website van de provider waar je meer informatie over je huidige contract vindt. Is het niet mogelijk om je contract al op te zeggen? Dan bieden veel aanbieders wel de mogelijkheid om je bundel te wijzigen.

Gratis maandelijks opzegbare sim only

Dat je een sim only abonnement maandelijks kunt opzeggen heb je hierboven al kunnen lezen, maar de regels hiervoor kunnen per provider verschillen. Bij verschillende sim only providers betaal je maandelijks namelijk meer voor een maandelijks opzegbaar contract. Niet zo vreemd natuurlijk, want providers houden het liefst hun klanten zo lang mogelijk aan zich verbonden. Het is belangrijk dus dat je daar bij voorbaat goed rekening mee houdt. Enkele aanbieders die geen extra kosten in rekening brengen zijn Lebara en Budget Mobiel. Ook bij Vodafone is het mogelijk, maar dan moet je in plaats van een normaal sim only abonnement kiezen voor Vodafone You.

Maandelijks opzegbare sim only tegen extra kosten

Dan zijn er nog meerdere providers die voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement extra kosten in rekening brengen. Vaak gaat het om een klein bedrag van één of twee euro extra per maand. Zo rekenen de telecomproviders Youfone en Ben slechts één per maand extra voor een maandelijks opzegbaar contract en ben je bij Tele2 twee euro duurder uit. Bij de provider Simyo verschilt het per abonnement en kunnen er twee tot vijf euro extra kosten per maand in rekening worden gebracht. Afhankelijk van welk abonnement je kiest kan dit dus tientallen euro’s per jaar schelen.

Maandelijks aanpasbare abonnementen

Als laatst zijn er nog enkele providers waar het helemaal niet mogelijk is om een maandelijks opzegbaar contract af te sluiten. Providers als KPN, T-mobile en Hollandsnieuwe bieden deze mogelijkheid niet, maar toch kun je bij deze aanbieders wel je bundel te allen tijde aanpassen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden, maar let er wel op dat het niet altijd mogelijk is om je bundel te verlagen.

Bij een sim only abonnement afsluiten komt dus heel wat kijken en hoewel providers hun klanten het liefst zo lang mogelijk aan zich binden, willen ze ook concurreren met de concurrentie. Dus in tegenstelling tot wat veel consumenten denken, hoeft een maandelijks opzegbaar contract niet veel duurder te zijn.