Contact   |   Over ons   |   Veelgestelde vragen   |   Nieuws

Sim only abonnement met onbeperkt bellen

Voor de consument die regelmatig urenlang aan de telefoon hangt, is er een sim only abonnement met onbeperkt bellen. Je kunt bellen met wie je wilt en je hoeft je geen zorgen te maken dat je buiten je bundel komt. De tarieven buiten je bundel liggen doorgaans een stuk hoger, dus hier moet je zeker mee oppassen. Combineer je onbeperkt bellen met een abonnement waarmee je ook onbeperkt internet ontvangt, dan kom je helemaal niet voor verrassingen te staan. Tegenwoordig is zo’n onbeperkt abonnement een stuk betaalbaarder dan een aantal jaren geleden. Met onze geavanceerde vergelijkingstool kun je aangeven dat er alleen abonnementen getoond moeten worden waarbij je geen limiet aan belminuten hebt.

Wat is inbegrepen met sim only abonnement met onbeperkt bellen?

Bij het afsluiten van een abonnement met onbeperkt aantal belminuten zijn wel enkele voorwaarden gesteld. Vaak gelden de regels voor ongelimiteerd bellen alleen binnen Nederland. Wanneer je naar het buitenland of een 0900, 0906 of 0909 nummer belt, dan brengen telecomproviders hier extra kosten voor in rekening. Verschillende providers bieden voor bellen naar andere landen een buitenlandbundel aan. Echter, in dit artikel lees je hoe je kosteloos kunt bellen naar het buitenland zonder het afsluiten van een extra bundel.

Bellen naar het buitenland

Zoals hierboven valt te lezen geldt een sim only abonnement met onbeperkt bellen doorgaans alleen binnen Nederland. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden waarmee je toch gratis of goedkoop kunt bellen naar het buitenland.

– Bellen via internet
– Schaf naast je standaard abonnement een buitenlandbundel af
– Koop een losse prepaid kaart voor het buitenland

Bellen via internet

Dankzij 4G is het al goed te doen om te bellen via je data, maar met 5G merk je helemaal geen verschil meer met het standaard bellen. Daarbij komt kijken dat je bijna op elke hoek van de straat wel een WiFi hotspot tot je beschikking hebt. Dat is leuk en aardig allemaal, maar als je beschikt over ongelimiteerd aantal belminuten, heb je dit helemaal niet nodig. Dit is niet helemaal waar, want zoals je hierboven kon lezen geldt dit dus niet voor bellen naar het buitenland. Een groot pluspunt van bellen via internet is dat er geen onderscheid wordt gemaakt. Je kunt namelijk ook naar het buitenland gratis bellen.

Er zijn verschillende applicaties waarmee je dit kunt doen en hieronder hebben wij er een aantal uitgelicht:

– Facetime
– Skype
– Viber
– Voip telefoon
– WhatsApp

Fair use policy

Misschien ben je bekend met het feit dat veel telecomproviders een fair use policy erop nahouden bij onbeperkt internet. Ze hanteren een limiet waarvan zij vinden dat daarboven niet meer kan worden gesproken over “normaal” gebruik. Dit geldt in principe ook voor het aantal belminuten, maar dit ligt in werkelijkheid zo hoog dat het zelden voorkomt dat er extra kosten in rekening worden gebracht.