Contact   |   Over ons   |   Veelgestelde vragen   |   Nieuws

Sim only abonnement met onbeperkt internet

Bij het vergelijken van sim only abonnementen met onbeperkt internet kom je er al snel achter dat er nogal een verschil zit tussen de maandelijkse kosten. Het is natuurlijk belangrijk om niet teveel te betalen voor je abonnement, maar dat betekent niet dat je direct voor het goedkoopste abonnement moet kiezen. Je wilt namelijk wel beschikken over een bepaalde snelheid. Hieronder lees je onder andere wat de voordelen van een sim only abonnement met onbeperkt internet zijn, welke providers dit aanbieden en wat de regels zijn voor in het buitenland.

Sim only onbeperkt sim only vergelijken

Gelukkig kun je met de vergelijkingstool op Simonlyaanbieders.nl een overzicht met sim only abonnementen krijgen die voldoen aan jouwe wensen. Wil je een abonnement met ongelimiteerd aantal MB’s? Dan kun je dit instellen. Maar dan ben je er nog niet, want er zijn ook andere zaken waar je rekening mee moet houden. Wil je een contractduur van één of twee jaar of misschien een maandelijks opzegbaar contract? Of wil je een bundel met 3G, 4G of 5G internetsnelheid. Het zijn allemaal zaken waar je van te voren goed over na moet denken en gelukkig kun je met onze vergelijker specifiek filteren op al deze punten. Verder vind je in onze vergelijker altijd het voordeligste abonnement bovenaan.

Wat zijn de voordelen van onbeperkt internet

Uiteraard zitten er meerdere voordelen verbonden aan een sim only abonnement met onbeperkt internet. Zo heb je de vrijheid om overal en wanneer jij dat wilt gebruikt te kunnen maken van je data. Kijk dus overal waar je bent naar je favoriete films en series, kun je gamen op je smartphone en altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Wanneer je doorgaans buiten je bundel bent gegaan, wordt de internetsnelheid drastisch verlaagd of worden er extra kosten in rekening gebracht. Daarnaast gaat een sim only met onbeperkt internet vaak gepaard met onbeperkt bellen en sms’en, waardoor je nooit meer zorgen over je verbruik hoeft te maken.

Bij welke providers kun je onbeperkt internetten?

Niet alle sim only providers bieden een abonnement met onbeperkt internet aan. Aanbieders van zo’n abonnement zijn Budget Mobiel, KPN, Lebara, T-Mobile, Tele2 en Vodafone. Over het algemeen zijn de abonnementen van Budget Mobiel en Lebara het goedkoopst, maar hier staat wel iets tegenover. De internetsnelheid is bij deze providers minder snel dan bij KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone. Zelf kun je het beste inschatten hoe belangrijk de snelheid voor jou is. Wil je veel gamen en films kijken? Dan heb je aardig wat internetsnelheid nodig. Wil je echter alleen het nieuws kunnen volgen en kunnen whatsappen? Dan speelt de snelheid een iets minder belangrijke rol.

Is onbeperkt ook echt onbeperkt?

Het korte antwoord hierop is nee. Alle telecomproviders hanteren een Fair Use Policy (FUP). Een Fair Use Policy houdt in dat een limiet wordt ingesteld waarvan de provider vindt dat de grens van ‘normaal’ verbruik is bereikt. Zo is het dus niet mogelijk om bijvoorbeeld dagelijks tien uur te netflixen via je bundel. Er kunnen verschillende gevolgen zijn voor het bereiken van dit limiet. Sommige providers brengen de internetsnelheid van 4G naar 3G en andere providers stoppen het bundel tijdelijk, waarna je het handmatig aan moet zetten of meer data bij moet kopen. Maar wees gerust, want hoewel onbeperkt dus niet echt onbeperkt is, zullen de meeste consumenten hier geen last van krijgen.

Kan ik in het buitenland ook onbeperkt internetten?

Om nog even terug te komen op Fair Use Policy (FUP) van hierboven, voor internetten in het buitenland gelden andere regels dan in Nederland. Deze regels zijn opgenomen in de Fair Use Policy. Zo heeft bijvoorbeeld T-Mobile in hun voorwaarden opgenomen dat je de eerste zestig dagen binnen de EU gebruik kunt maken van ongelimiteerd internet, maar na deze zestig dagen je maandelijks 10GB ontvangt. Bij de provider Tele2 geldt dat je maandelijks 8GB ontvangt en daarna € 0,007 per MB betaald. Verder geldt dat buiten de EU er wel extra voor internet betaald moet worden.

Heb je een onbeperkt internet sim only abonnement nodig?

Dit is natuurlijk per persoon verschillend, maar wanneer je vaak onderweg bent en je steeds meer op je telefoon dan op je computer zit, is het belangrijk om te overwegen wat voor jou het beste is. Zo is het bekend dat Youtube en Netflix ware dataslurpers zijn. Verder maken nieuwe smartphones steeds betere foto’s en wanneer je deze foto’s op Instagram en Facebook wilt plaatsen, kost dit aardig wat megabytes. Wanneer je momenteel al gebruik maakt van een telefoon abonnement met internet, kun je eenvoudig je verbruik van de afgelopen maanden inzien. Hieruit kun je een goede schatting maken van hoeveel data je maandelijks nodig hebt.